Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

TELWIN Polnilec Defender 8

TELWIN Polnilec Defender 8

34,90 €

(Na zalogi)

TELWIN Polnilec Defender 8

Hiter pregled

Inteligentni akumulatorski polnilec in vzdrževalnik z elektronskim krmiljenjem polnilnega toka.


Zaloga: Na zalogi

34,90 €

Opis izdelka

Inteligentni akumulatorski polnilec in vzdrževalnik z elektronskim krmiljenjem polnilnega toka.

Z avtomatsko prekinitvijo in ponovnim zagonom (TRONIC) za polnjenje 6 / 12V svinčevih baterij tipa WET, GEL, AGM, MF, EFB.

Lastnosti:

 • polni in vzdržuje akumulatorje do kapacitete 20 Ah;
 • samodejno zaznavanje 6 / 12V napetosti akumulatorja;
 • LED signalna baterija pri polnjenju, konec polnjenja;
 • Zaščita pred preobremenitvami, kratkimi stiki in zamenjavo polaritete.

K polnilcu sta priložena kabel s kleščami in kabel z ušesi.

Primeren za akumulatorje mopedov, motociklov in manjših čolnov.

Tehnični podatki:

 • min. ocenjena referenčna kapaciteta: 2 Ah
 • max. ocenjena referenčna kapaciteta: 20 Ah
 • napetost posamične faze: 100-240 V
 • frekvenca omrežja: 50 / 60 Hz
 • polnjenje absorbirane moči: 15 W
 • polnilna napetost: 6 / 12 V
 • efektivni polnilni tok: 0,75 A
 • ocenjen polnilni tok (EN60335-2-29): 0,75 A


Dodatne informacije

Koda proizvajalca 807558
Masa [kg] 0.3000
Interna koda AU00147
EAN 8004897932293
Vsebina 5x8x3cm

OPOZORILO: PREDEN ZAČNETE UPORABLJATI POLNILNIK AKUMULATORJEV, POZORNO PREBERITE PRIROČNIK ZA UPORABO!

1. SPLOŠNA VARNOST ZA UPORABO TEGA POLNILNIKA AKUMULATORJEV - Med polnjenjem akumulatorjev se sproščajo eksplozivni plini, zato pazite, da ne bo prišlo do plamena ali isker. NE KADITE.- Akumulatorje, ki se polnijo, postavite na prezračeno mesto.- Neizkušeno osebje je treba pred uporabo naprave primerno poučiti. - Napravo smejo otroci, ki starejši od 8 let, osebe z zmanjšanimi fizičnimi, čutnimi ali umskimi zmožnostmi, ali osebe, ki z njo nimajo izkušenj ali je ne poznajo, uporabljati le pod nadzorom odraslih oseb, ki so dobile navodila o varni rabi naprave, ter so razumele, kakšno nevarnost lahko povzroča naprava. - Otroci se z napravo ne smejo igrati. - Čiščenja in vzdrževanja, ki ju mora izvajati uporabnik, ne smejo izvajati otroci brez nadzora.- Napajalni kabel iztaknite iz omrežja, preden priključite ali snamete kable za polnjenje na akumulator ali z njega.- Ne odklopite ali priklopite klešč na akumulator, ko ta deluje.- V nobenem primeru ne uporabljajte polnilnika za akumulatorje v notranjosti vozila ali pod pokrovom motorja.- Napajalni kabel nadomestite le z originalnim kablom.- Če je napajalni kabel poškodovan, ga mora zamenjati proizvajalec ali njegov tehnični servisni center ali podobno usposobljena oseba, tako da ne bi prišlo do kakršnih koli tveganj.- Ne uporabljajte polnilnika akumulatorjev za polnjenje baterij, ki se ne smejo polniti. - Preverite, da napajalna napetost, ki je na razpolago, ustreza tisti, ki je navedena na ploščici s podatki polnilnika akumulatorjev. - 67 -- Da ne bi poškodovali elektronike vozil, preberite, shranite in skrbno upoštevajte opozorila proizvajalcev vozil, ko uporabljate polnilnik akumulatorjev za polnjenje ali za zagon; enako velja za navedbe proizvajalca akumulatorjev.- Ta polnilnik za akumulatorje zajema dele, kot so stikala ali releji, ki lahko povzročijo električni lok ali iskro; če ga torej uporabljate v garaži ali podobnem okolju, postavite polnilnik akumulatorjev v poseben prostor ali v primerno ohišje. - Posege za popravila in vzdrževanje v notranjosti polnilnika akumulatorjev sme izvajati le izkušeno osebje.

- POZOR: VEDNO IZKLJUČITE NAPAJALNI KABEL IZ OMREŽJA, PREDEN ZAČNETE IZVAJATI POSEGE ENOSTAVNEGA VZDRŽEVANJA AKUMULATORJEV, NEVARNOST!

2. UVOD IN SPLOŠNI OPIS- Ta polnilnik za akumulatorje omogoča polnjenje svinčevih akumulatorjev s prostim elektrolitom, ki se uporabljajo v motornih vozilih (bencin in dizel), motorjih, plovilih itd. in je namenjen za polnjenje hermetično zaprtih akumulatorjev.- Akumulatorji za polnjenje z naslednjimi razpoložljivimi napetostmi: 6V / 3 celic; 12V / 6 celic.- Ta model je polnilnik akumulatorjev z enofaznim napajanjem 100V-240V 50/60 Hz s stalnim, elektronsko krmiljenim tokom in napetostjo. Tok in napetost za polnjenje, ki ju dovaja naprava, sledita krivulji polnjenja IU.- Samodejno zaznavanje napetosti akumulatorja (6V-12V).- Serijsko priložena oprema: Kabli, opremljeni s kleščami.Kabli, opremljeni z ušesci.

3. OPIS POLNILNIKA ZA AKUMULATORKontrolna naprava, nastavljanje in signalizacija.- Tok polnjenja je 0.75A:- Svetleča dioda CHARGE – POLNJENJE »«: polnjenje poteka.- Svetleča dioda FULL – POLNO »«: konec polnjenja.Pozor, nobena svetleča dioda ne opozarja na zamenjavo polaritete.

4. NAMESTITEV / UMESTITEV POLNILNIKA AKUMULATORJEV- Med delovanjem naj bo polnilnik akumulatorjev postavljen stabilno.- Izogibajte se dviganju polnilnika akumulatorjev za napajalni kabel ali kabel za polnjenje. PRIKLJUČITEV V OMREŽJE- Polnilnik akumulatorjev se lahko priključi izključno v napajalni sistem, ki ima ozemljeno ničlo.Preverite, da je omrežna napetost enaka delovni napetosti.- 68 -- Napajalna linija mora biti opremljena z zaščitnimi sistemi, kot so varovalke ali samodejna stikala, ki morajo biti dovolj močni, prestrežejo maksimalno absorpcijo naprave.- Priključitev v omrežje je treba izvesti z ustreznim kablom.- Morebitni podaljški napajalnega kabla morajo imeti ustrezen prerez in ne smejo biti tanjši od napravi priloženega kabla.

5. DELOVANJEPRIPRAVA NA POLNJENJE OPOZORILO: Pred polnjenjem preverite, da zmogljivost akumulatorja (Ah), ki ga želite napolniti, ni manjša od tiste, ki je navedena na identifikacijski ploščici (C min). Korake navodil skrbno izvedite v navedenem vrstnem redu.- Če so nameščeni, odstranite pokrovčke na akumulatorju, tako da lahko normalno izhlapevajo plini, ki nastajajo med polnjenjem v akumulatorju.- Preverite, da elektrolit pokriva plošče v akumulatorju; če gledajo ven iz elektrolita, dolijte destilirano vodo, dokler ne sega gladina za 5-10 mm nad plošče. POZOR! PRI TEM PAZITE, SAJ JE ELEKTROLIT IZJEMNO KOROZIVNA KISLINA.- Preverite, da je polnilnik akumulatorjev izključen iz omrežja. - Preverite polariteto priključkov na akumulatorju: simbol + pomeni pozitivni pol, simbol - pomeni negativni pol. POZOR: če simboli niso več razločni, si zapomnite, da je pozitivni priključek tisti, ki ni povezan z ohišjem avtomobila.- Priključite klešče za polnjenje rdeče barve na pozitivni priključek akumulatorja (simbol +).- Priključite klešče za polnjenje črne barve na ohišje vozila, stran od akumulatorja in od vodov za dovajanje gorila. POZOR: če akumulator ni v vozilu, klešče črne barve povežite neposredno na negativni priključek akumulatorja (simbol -).POLNJENJE- Polnilnik za akumulatorje napajajte tako, da vključite napajalni kabel v omrežno vtičnico.- V tej fazi polnilnik akumulatorjev deluje tako, da vzdržuje konstantni tok polnjenja. KONEC POLNJENJA- Polnilnik akumulatorjev sporoči, da je polnjenje končano, tako da se prižge svetleča dioda FULL - POLNO »«. - Prekinite napajanje polnilnika akumulatorjev, tako da odklopite napajalni kabel iz zidne vtičnice.- Odklopite črne klešče za polnjenje z ohišja avtomobila ali z negativnega priključka akumulatorja, (simbol -).- Odklopite rdeče klešče za polnjenje s pozitivnega priključka na akumulatorju (simbol +).- Polnilnik akumulatorjev shranite na suho mesto.- Celice akumulatorja zaprite z ustreznimi pokrovčki (če so - 69 -priloženi).VZDRŽEVANJE (aktivno samo v načinu TRONIC ali PULSE TRONIC)- Polnilnik akumulatorjev pustite pod napajanjem električnega omrežja.- Ne prekinjajte polnjenja.- Klešče za polnjenje pustite povezane na akumulator, tudi ko je polnjenje končano.Polnilnik akumulatorjev bo samodejno prekinil in spet zagnal polnjenje ter tako vzdrževal napetost akumulatorja znotraj vnaprej določenega razpona napetosti za izbrani izdelek.

6. ZAŠČITE POLNILNIKA AKUMULATORJEVPolnilnik akumulatorjev je opremljen z zaščito, ki se sproži v primeru:- Preobremenitve (prevelikega oddajanja toka proti akumulatorju).- Kratkega stika (klešče za polnjenje v stiku).- Obrnjene polaritete na priključkih akumulatorja.- Naprava je zaščitena pred preobremenitvami, kratkimi stiki in obrnjeno polariteto z notranjimi elektronskimi zaščitami.

7. UPORABNI NASVETI- Očistite pozitivni in negativni pol morebitnih rjastih oblog, tako da zagotovite dober oprijem klešč.- Če je akumulator, na katerem nameravate uporabiti polnilnik, stalno nameščen na vozilu, preberite tudi priročnik z navodili ali za vzdrževanje vozila, poglavje ”ELEKTRIČNA NAPELJAVA” ali ”VZDRŽEVANJE”. Bolje je, če pred polnjenjem izklopite pozitivni kabel, ki je del električne napeljave

a ja a ja
Fatal error: Call to a member function getAttributeSetId() on null in /home/avtostil/webapps/avtostil_si/app/design/frontend/smartwave/porto/template/catalog/product/view/tabs.phtml on line 59